




Moruša Alba ‘Pendula’ má plody do 2cm, ktoré sa zavárajú. Z plodov je možné vyrobiť ovocné víno, šťavy a rôzne destiláty.
Plody majú vysoký obsah vitamínu C. Nemožno ich skladovať, čoskoro sa kazia. Ale je možné ich ďalej spracovať na džemy, šťavy, kompóty alebo čerstvé do dezertov, ktorým dodajú na originalite. Možno ich aj sušiť a vtedy sa ich chuť zvýrazní. Sušené sa používajú namiesto hrozienok. Rastlina je samoopelivá, ku tvorbe plodov nepotrebuje opeľovača. Moruša biela je výborne mrazuvzdorná a pre najlepšie plody ju odporúčame pestovať na čo najslnečnejšom stanovisku. Jej vetvy sú prísne previsnuté ako u smútočnej vŕby a pri každoročnom spätnom reze vytvorí veľmi dlhé nové vetvy, ktorými sa čoskoro dotkne zeme. Rez by sa mal odohrávať v zimných mesiacoch, aby nevytekala miazga. Pôda môže byť mierne kyslá, v každom prípade priepustná a radšej mierne vlhká ale nikdy mokrá alebo ťažká. Dobre znáša znečistené ovzdušie.